Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Пет месеци без икаквих доказа у притвору, пораз косовских институција и међународних организација

Српска листа: Пет месеци без икаквих доказа у притвору, пораз косовских институција и међународних организација

Српска листа подсетила је да је данас пети дан како Марко Рошић и Недељко Спасојевић штрајкују глађу у затвору у Гњилану са захтевом да се пребаце у притворски центар у Косовској Митровици. “Држати невине људе притворене без икаквог основа је пораз не само косовских институција већ и свих оних међународних организација којима су пуна уста поштовања људских права”.

Српска листа истиче у саопштењу да “у сусрет најрадоснијем хришћанском празнику наши суграђани су без икаквих доказа заточени услед политичких игара Приштине, и одвојени од својих породица. Иако је прошло више од пет месеци од бруталног упада и неоснованог притварања наших суграђана тужилаштво није нашло ниједан доказ којим потврђују своје инсинуације о умешаности Марка и Недељка у злочин који се догодио. Такве доказе је немогуће наћи јер и не постоје”.

“Српска листа захтева да се Марко Рошић и Недељко Спасојевић најхитније пусте да се бране са слободе, а за свако евентуално нарушавање њиховог здравственог стања сматраћемо одговорним косовско правосуђе”, наводи се у саопштењу.

Извор: Саопштење Српске листе

Check Also

Заплена дроге и оружја у Сувој Реци и Приштини

У одвојеним aкцијама у Сувој Реци и Приштини, заплењена је већа количина марихуане и аутоматска …