Главна / Друштво / Патријарх: Молим се Богу за Србију без подела
SERBIA ROYAL FAMILY

Патријарх: Молим се Богу за Србију без подела

Патријарх Српске православне цркве (СПЦ) Иринеј изјавио је да се моли Богу за Србију без подела, да постоји једна политика, као и да једини поглед и једини пут мора да буде – добро српског народа.

“Без јединства нашега, нама нема опстанка на овој ветрометини. Једина нада, једино спасење јесте – јединство међу нама…”, рекао је патријарх у ускршњем интервјуу за ТВ Храм који ће бити емитован вечерас, а у коме је нагласио и да не припада ниједној политици.

“Не припадам ниједној политици. Желео бих и молим се Богу да нема никаквих подела међу нама, него да нам буде једина политика, једини поглед и једини пут – добро нашег народа”, рекао је патријарх Иринеј.

Он је подсетио да је недавно на КиМ провео пет дана и да се уверио да није истина да тамо нема Срба.

“Нема нас колико нас је некада било, али је један велики део остао и верујем да има оних који би се радо вратили када би имали где да се врате”, оценио је патријарх.

Нама Косово и Метохија није јарам, поручио је патријарх.

“Јесте јарам благодати, Божији јарам, али не јарам који нас притиска и гони да се одрекнемо наше свете Земље”, истакао је Иринеј.

Поводом Ускрса, он је свим грађанима поручио најбоље од Господа, слогу и љубав и у породици и ван породице.

“Да нам Христово Васкрсење осветли пут Божанском светлошћу којом треба да идемо”, рекао је патријарх Иринеј.

Извор: Танјуг, ТВ Храм

Check Also

Светска премијера филма “Чекајући Хандкеа”

Светска премијера дугометражног документарног филма “Чекајући Хандкеа” биће одржана 1. новембра у Санкт Петербургу, потврдио …