Главна / Вести / Косово и Метохија / Козарев и Арлов на поноћној Васкршњој литургији у Грачаници

Козарев и Арлов на поноћној Васкршњој литургији у Грачаници

У присуству великог броја верника, у манастиру Грачаница одржана је поноћна Васкршња литургија коју је служио владика Теодосије са монаштвом и свештенством. Литургији су присуствовали и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев, као и председник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Бањалуке, Милорад Арлов.

– Држава Србија је била, јесте и остаће на Косову и Метохији, нарочито у овим тешким тренуцима када се спроводе нецивилизацијске мере, увођење такси, уцене и претње, посебно је важно показати државно и народно јединство. Након великог митинга у Београду, за Васкрс је добро да смо ми овде у великом броју, а посебно овог пута, у светлу догађаја на геополитичком плану и у вези са оним процесима који се непосредно тичу обичног свакодневног живота нормалног света. Јако је важно да подвучемо и истакнемо да се председник Вучић максимално бори за бољу будућност нашег народа на Косову и Метохији. Оно што ће уследити у Берлину јесте одбрана интереса и позиције нашег народа. Када смо под притисцима и када бранимо нешто што нам је свето, морамо0 бити јединствени, јаки, а мислим да као народ и као држава јесмо и да то најбоље осећају Срби и неалбанци на Косову и Метохији – рекао је Душан Козарев за РТВ Грачаница.

– Изузетна ми је част што сам овде на овај дан са српским народом и свештенством, за време овог највећег празника Васкрса. Србима је најближи празник Васкрс, зато што смо и ми током ових деценија разапети. Желимо и да наша срећа васкрсне, да васкрсне благостање, а то желимо посебно Србима на Косову и Метохији, ми из Републике Српске – рекао је за РТВ Грачаница Милорад Арлов.

Бројни становници Грачанице и околних места дочекали су ускршње јутро у порти манастира Грачаница, а током данашњег дана може се видети велики број наших суграђана који обилазе нашу светињу.

Check Also

У Грачаници за 24 сата 10 позитивних на Ковид 19

У општини Грачаница током протеклих 24 сата, код још 10 лица потврђена је инфекција Ковид …