Главна / Друштво / Празнично на Васкрс у Грачаници

Празнично на Васкрс у Грачаници

Порта манастира Грачаница данас на Васкрс, препуна је верника који су дошли да се за овај највећи хришћански празник помоле Богу и упале свећу за здравље своје породице.

Од раног јутра манастирским двориштем одзвања радосна дечја граја, а поред великог броја православних верника са овог простора у манастиру су приметне и веће групе туриста.

Велики број наших суграђана Васкрс је ноћас дочекао управо у манастиру, задужбину Краља Милутина, где је служено јутрење и литургија Св. Јована Златоустог, коме је присуствовао и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев.

Верници истичу да је окупљање у порти манастира за све велике верске празнике у ствари и нешто што представља највећу радост овдашњих Срба и да је вера у Бога оно што српски народ на Косову и Метохији одржава и помаже да опстане и остане на својим вековним огњиштима.

Од 18 сати у манастиру Грачаница биће служена Вечерња, а прослава Васкрса наставља се и у понедељак и уторак ујутро када ће бити служена литургија СВ. Јована Златоустог.

Поред литургије у манастиру, на Васкршњи понедељак у Дому културе у Грачаници биће одржана манифестација “Најјаче ускршње јаје”.

Check Also

Кандидати и политички представници након гласања о вољи грађана и демократским слободама

Представници Српске листе и остали учесници локалних избора који су данас одржани у Косовској Митровици, …