Главна / Вести / Косово и Метохија / Данас гласачки листићи, кампања од 13. до 17. маја

Данас гласачки листићи, кампања од 13. до 17. маја

Редослед кандидата на гласачким листићима за изборе за председнике четири општине на северу КиМ биће одређен данас, а затим следи састављање бирачког списка и кампања која ће трајати од 13. до 17. маја.

То је за “Новости” потврдио српски члан Централне изборне комисије Стеван Веселиновић, који каже да су за изборе заказане за 19. мај до сада потврђени кандидати три политичка субјекта – Српске листе, Демократске партије Косова Хашима Тачија и Самоопредељења.

Веселиновић подсећа да је Панел за жалбе одбио да уважи захтев чланова ЦИК из Самоопредељења да не прихвате кандидатуру представника Српске листе.

Представници Срба са КиМ наглашавају да је намера чланова ЦИК из покрета Самоопредељења била да дискредитују Српску листу са ових избора, једину српску политичку партију, како би макар и са минималним бројем бирача, албански кандидати преузели власт у већинским српским општинама.

“Српска листа је једина српска партија која је предложила своје кандидате за председнике општина и то – Горана Ракића за северни део Косовске Митровице, Зорана Тодића за Лепосавић, Вучину Јанковића за Звечан и Срђана Вуловића за Зубин Поток”, навео је Веселиновић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Приштина, почело пресељење избеглица из Авганистана у Велику Британију

Група од 117 избеглица Авганистана напустила је привремено боравиште на Косову и Метохији И пребачена …