Главна / Некатегоризовано / Рама: Харадинај лаже

Рама: Харадинај лаже

Премијер Албаније Еди Рама рекао је да нико на самиту у Берлину није затражио од косовског премијера Рамуша Харадинаја да суспендује таксе, преноси приштински лист “Коха”.

Рамуш Харадинај је за РТК пре два дана рекао да је на берлинском самиту било одређених притисака од свих учесника да Приштина укине сто одсто увећане таксе на производе из Србије.

Међутим, Коха пише да је Рама рекао да нико није затражио од Харадинаја у Берлину да суспендује таксе и да је, како је додао, он учинио супротно.

Рама је, наводи приштински лист, оптужио Харадинаја да “још није схватио основна правила људске комуникације”, која су, како додаје, “правила која, такође, важе и за лидере – да када нешто разговарају између себе, то не коментаришу у јавности”.

У питању је “лагање да би неко испао ‘добар човек’ пред својим народом”, сматра Рама, преноси Коха.

Албански премијер тврди да је само “предложио у два наврата Харадинају” да прихвати захтев Меркелове и Макрона да се таксе суспендују на шест или четири месеца да би се дијалог наставио, наводи приштински лист.

Пошто је Харадинај, каже даље Рама, јавно рекао да је он извршио већи притисак да се укину таксе и од Вучића, њему онда, како додаје, остаје “да се утеши чињеницом да је, после самита, Вучић био једнако незадовољан као и Рамуш”, пренела је Коха.

Извор: РТС

Check Also

Изгорела кућа Мирослава Тепшића у Старом Грацку

Рано јутрос  у селу Старо Грацко код Липљана,  изгорела је кућа Тепшић Мирослава.  До пожара …