Главна / Друштво / Одељење инспекције врши контролу производа на целој територији општине Грачаница

Одељење инспекције врши контролу производа на целој територији општине Грачаница

Често нам се дешава да нисмо задовољни услугом у продајном или угоститељском објекту, да смо приметили непоштовање одређених прописа или да смо купили производ коме је истекао рок трајања. Ивана Живић, санитарни инспектор при одељењу Инспекције општине Грачаница, каже за Јутро РТВ Грачаница да стање у објектима, како продајним, тако и угоститељским редовно контролише и да је све мање таквих прекршаја.

По речима инспекторке Живић, ово одељење је након свог формирања, између осталог вршило и саветодавну функцију, како би се на најбољи начин помогло свима онима који се баве малом привредом, а након тога извршена је и акција уклањања производа којима је истекао рок употребе.

– Данас је ситуација драстично побољшана. дешава се да наиђемо на случајеве да је проиводима истекао рок, али у много мањој мери. Одељење инспекције ће у наредна два месеца вршити акцију контроле робе и прехрамбених производа на тржишту, тако да апелујем на власнике да обрате пажњу како не би дошло до кажњавања – каже Ивана Живић.

Уколико се на тржишту, односно међу пласираном робом налазе производи са истеклим роком трајања прописане су казне у износу од 50 до 250 еура. Износ изречене казне зависи и од количине робе на коју се наиђе приликом контроле.

Ивана Живић је апеловала и на потрошаче да воде рачуна о томе шта купују, да проверавају рок трајања и да уколико се нађу у таквој ситуацији пријаве инспекцији. То може да буде и анонимна пријава, а Одељење инспекције реаговаће одмах у складу са законом.

Опширнији разговор о овој теми, као и о ситуацији са поштовањем санитарних услова рада у разговору који можете погледати на видео снимку испод текста.

Check Also

Чланови Удржења породица киднапованих и несталих изразили сумњу у окончање процеса расветљавања свих случајева

У организацији Удружења породица несталих и киднапованих у Грачаници одржан је округли сто на тему …