Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: У Приштини нема саговорника, нема ни решења

Ђурић: У Приштини нема саговорника, нема ни решења

Србија има јасну позицију по питању Косова и Метохије, за нормалан и цивилизован је дијалог, али не док се не укину таксе на робу из централне Србије, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и додао да, међутим, у Приштини нема ни саговорника, ни жеље за рационалним решењем.

Ђурић је за ТВ Хепи казао да је Београд за нормалан, цивилизован разговор у којем нема уцена и талаца, као што сада, после увођења такси, привремене приштинске власти држе 120.000 Срба на КиМ.

“Наша реч има кредибилитет, има тежину, наш народ стоји иза жеље да се пронађе нормално и рационално решење. Са друге стране нема ни саговорника, ни жеље за рационалним решењем и зато је председник Вучић рекао да смо миљама далеко од решења и да решења неће бити”, казао је Ђурић.

Додаје да је председник упозорио и на чињеницу да је велика штета што се у Србији нисмо у већој мери окупили око заједничке идеје да се нађе компромис.

Како каже, представници Албанаца на КиМ перципирају однос са Београдом на веома неозбиљан начин.

“Лидери Албанаца мисле да су на некој оријенталној пијаци и да могу да врте шибице испред аутобуске станице, да тако могу да обмањују велике светске лидере. То тако не функционише, не знам ко их саветује да воде тако политику”, каже Ђурић.

Директор владине Канцеларије за КиМ наводи да су, осим тога што стално причају о независности Косова, лидери Албанаца “прешли” границе територије српске јужне покрајине, те сада причају о територији Прешева, Бујановца, Медвеђе, а сутра би могли да “причају о целом Балканском полуострву”.

“То показује да су они до те мере изгубили сваки контакт са реалношћу, да су њихови политички циљеви до те мере опасни да они постепено успевају да окрећу људе против себе, чак и оне који су их пре 10 и 15 година нарочито подржавали”, каже Ђурић и додају да се понашају као размажено дете.

“Апсолутно никакве спремности за било какво решење које подразумева компромис им не пада на памет да разматрају. Са друге стране показују нула кредибилитета везано за било шта о чему се договарају”, наводи директор владине Канцеларије.

Извор: Танјуг

Check Also

Починилац троструког убиства у Глођану и даље у бекству

Полиција и правосудни органи и даље трагају за маскираном особом која је калашњиковим убила два …