Главна / Вести / Косово и Метохија / Општина Штрпце чини све да се ситуација што пре реши

Општина Штрпце чини све да се ситуација што пре реши

Након састанка који је данас одржан у Штрпцу између представника Општине, представника грађана општине Штрпце , ” Маткос групе “, Полиције Kосова за регион Урошевац, Министарства за заштиту животне средине и просторног планирања и регулаторне канцеларије за енергију одлучено је да се радови на изградњи мини-хидроелектране на месту Обе реке зауставе до даљњег док се не провери сва докумантација и папири које ” Маткос група ” поседује.

Из Општине Штрпце након одржаног састанка је поручено да се улажу сви напори како би се овај ситуација трајно решила и како би се избегли сви даљи проблеми, а водоснабдевање места која се водом напајају из Kалуђерке и Болованке текло несметано.

” Нас примарни циљ је да овај проблем решимо трајно. Општинском руководству и градоначелнику Братиславу Николићу су увек на првом месту били интереси грађана ове општине, што се показало безброј пута. У договору и заједничким снагама са становницима наше општине решаваћемо све оно сто стоји на путу бољег живота и будућности наших становника”, навели су из Опшине.

Истичу да је најбитније да су представници оних који су укључени у протесте са данашњег састанка изашли задовољни.

” Данас смо урадили велику ствар али се нећемо зауставити на овоме јер ћемо у наредном периоду интезивирати састанке са свим релевантним институцијама како би смо пронашли трајно решење. “.

Из Општине су још једном осудили прекомерну употребу силе коју је уптребила јединица Росу у петак и навели да ће такође тражити да одговорни у овом случају буду адекватно кажњени.

Check Also

Починилац троструког убиства у Глођану и даље у бекству

Полиција и правосудни органи и даље трагају за маскираном особом која је калашњиковим убила два …