Главна / Друштво / Малишани “Ђурђевка” са васпитачима обележили свој дан!

Малишани “Ђурђевка” са васпитачима обележили свој дан!

Малишани Предшколске установе “Ђурђевак” из Грачанице, и истурених одељења у Лапљем Селу, Чаглавици и Преоцу, данас су на најлепши могући начин, песмом и игром показали да је сваком детету потребно лепо и безбрижно детињство, а да се одрасли морају потрудити да им то обезбеде, јер као што и дечије песме говоре “свако дете има право на детињство безбрижно и здраво”!

Обележавајући дан своје установе под слоганом “Држи ме за руку”, деца ПУ “Ђурђевак” показала су својим родитељима, бакама, декама, батама и секама сврху свакодневног боравка у вртићима.

Игром, песмом, рецитацијама, данас се на позоришним даскама у Дому културе у Грачаници  више од 200 малишана представило и  поклонило бројној публици.

Директор ПУ “Ђурђевак” Верица Арсић истакла је за РТВ Грачаница да је презадовољна радом својих запослених, условима у којима деца бораве, и да ће се трудити да тако буде и у будуће.

“Свој рад у Приштини, “Ђурђевак је после рата наставио у Грачаници. Данас у нашим просторијама борави више од пет стотина детета. Имамо истурена одељења  у Лапљем Селу, Преоцу, Чаглавици. Родитељи су задовољни, а што је најбитније, своје задовољство свакодневно показују и наша дечица”, истиче Арсић.

Једна од васпитача у овој установи Јадранка Јовановић рекла је за нашу телевизију да су сви запослени  пресрећни када сав труд и рад са децом могу да покажу у оваквим посебним данима.

“Данас ће деца играти, певати, рецитовати и  заиста смо поносни и на свој рад али и на своју директорицу која је увек уз нас и потруди се да обезбеди све што нам је потребно како бисмо радили како треба. Кореографије и сценске костиме смо са посебним задовољством радили и посебно истичем одличну сарадњу са родитељима и децом”, наводи васпитач Јадранка Јовановић.

Манифестацији којом је облежен дан Предшколске установе „Ђурђевак“ присуствовао је и председник Општине Грачаница Срђан Поповић који је малишанима пожелео срећно и безбрижно детињство.

„Пресрећан сам и поносан на нашу децу и што су нам пружили један овакав дан у којем смо сви уживали. Деци и васпитачима честитам празник, а општинско руководство ће се потрудити да им обезбеди најбоље услове за одрастање. Деца су наша највећа радост, богатство и будућност“, поручио је председник Поповић.

Шарени костими и разноврсни реквизити засијали су данас на нашим малишанима и употпунили њихов богат сценски наступ.

Check Also

Аматерском позоришту “Јанићије Поповић” признање за колективну игру у представи “Живот гето тинејџера”

Дом културе Грачаница саопштио је данас да је, одлуком жирија публике, аматерском позоришту „Јанићије Поповић“ …