Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић са амбасадорима Квинте

Вучић са амбасадорима Квинте

Председник Србије Александар Вучић састао се са амбасадорима земаља Квинте – Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и шефом Делегације Европске уније, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Александар Вучић је са амбасадорима Квинте и шефом делегације ЕУ разговарао о састанку о Западном Балкану одржаном у Берлину прошле недеље, сусрету са високом представницом ЕУ за спољну и безбедносну политику Федериком Могерини, као и застоју дијалога са Приштином.

Како је саопштено, разговор је био отворен, конструктиван и садржајан.

Председник Вучић је рекао да се Србија, без своје кривице, налази у тешкој позицији и да не разуме ни увођење такси од стране Приштине, ни доношење нових резолуција против Срба и српског народа, наводи се у саопштењу.

Представници земаља Квинте и Европске уније позвали су председника Србије на уздржаност и наставак озбиљног и одговорног решавања проблема у региону у циљу пуне стабилизације политичких прилика.

Председник Вучић је рекао да ће се Србија понашати рационално и озбиљно, те да ће, чим Приштина укине таксе, наставити разговоре са косовско-метохијским Албанцима под окриљем Европске уније.

Током састанка разговарало се и о владавини права и медијској стратегији, додаје се у саопштењу.

Извор: РТС

Check Also

Миливојевић: Косовско питање се не може решити без УН и Савета безбедности

Србија не доводи у питање ниво пријатељских односа са Русијом, као ни стратешке интересе у …