Главна / Вести / Косово и Метохија / Вања Удовичић и Жељко Јовић сутра у Косовској Митровици

Вања Удовичић и Жељко Јовић сутра у Косовској Митровици

Министар омладине и спорта Вања Удовичић уручиће у четвртак, 9. маја, у 12 сати, у амфитеатру Факултета техничких наука у Косовској Митровици, 43 уговора о стипендирању, које Фонд за младе таленте додељује студентима Приштинског универзитета са привременим седиштем у  Косовској Митровици. Догађају ће присуствовати и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић, наводи се у достављеном саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

Након тога, такође у амфитеатру Факултета техничких наука у Косовској Митровици, Удовичић и Јовић присуствоваће уручивању уговора о донацији спортске опреме за фискултурне сале пет основних школа:

 

ОШ „Радош Тошић“, Осојане, Исток;

ОШ „Свети Сава“, Косовска Митровица;

ОШ „Доситеј Обрадовић“, Партеш, Гњилане;

ОШ „Вук Караџић“, Сочаница, Лепосавић;

ОШ „Бановић Страхиња“, Бањска, Звечан.

 

Уговоре директорима ових школа уручиће председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић.

 

Донирана опрема за сваку школу састоји се од комплета голова са мрежама, кошева и кошаркашких табли, мрежа за одбојку и 40 лопти за четири спорта.

 

На крају посете Косовској Митровици, Вања Удовичић и Жељко Јовић присуствоваће, у кампусу Студентског центра, званичном отварању недавно постављеног стуба за Wi-Fi интернет („Интернет дрво“), донацију компаније МТС д.о.о, који ће студентима омогућити бесплатну интернет везу у кругу од 150 m, у оквиру Студентског центра и истовремено коришћење интернета на 300 уређаја. Такође, студенти ће моћи да допуне батерије својих мобилних телефона преко УСБ портова који се налазе на стубу.

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …