Главна / Вести / Косово и Метохија / Вања Удовичић и Жељко Јовић сутра у Косовској Митровици

Вања Удовичић и Жељко Јовић сутра у Косовској Митровици

Министар омладине и спорта Вања Удовичић уручиће у четвртак, 9. маја, у 12 сати, у амфитеатру Факултета техничких наука у Косовској Митровици, 43 уговора о стипендирању, које Фонд за младе таленте додељује студентима Приштинског универзитета са привременим седиштем у  Косовској Митровици. Догађају ће присуствовати и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић, наводи се у достављеном саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

Након тога, такође у амфитеатру Факултета техничких наука у Косовској Митровици, Удовичић и Јовић присуствоваће уручивању уговора о донацији спортске опреме за фискултурне сале пет основних школа:

 

ОШ „Радош Тошић“, Осојане, Исток;

ОШ „Свети Сава“, Косовска Митровица;

ОШ „Доситеј Обрадовић“, Партеш, Гњилане;

ОШ „Вук Караџић“, Сочаница, Лепосавић;

ОШ „Бановић Страхиња“, Бањска, Звечан.

 

Уговоре директорима ових школа уручиће председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић.

 

Донирана опрема за сваку школу састоји се од комплета голова са мрежама, кошева и кошаркашких табли, мрежа за одбојку и 40 лопти за четири спорта.

 

На крају посете Косовској Митровици, Вања Удовичић и Жељко Јовић присуствоваће, у кампусу Студентског центра, званичном отварању недавно постављеног стуба за Wi-Fi интернет („Интернет дрво“), донацију компаније МТС д.о.о, који ће студентима омогућити бесплатну интернет везу у кругу од 150 m, у оквиру Студентског центра и истовремено коришћење интернета на 300 уређаја. Такође, студенти ће моћи да допуне батерије својих мобилних телефона преко УСБ портова који се налазе на стубу.

Check Also

Петковић Куртију: Онај ко хоће да протера Србе са Косова нема право да говори шта Срби хоће

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас премијеру привремених приштинских институција …