Главна / Култура / Збирка песама “Трептај душе” Сандре Ђокић ускоро пред читаоцима

Збирка песама “Трептај душе” Сандре Ђокић ускоро пред читаоцима

Ових дана пред читалачком публиком, а пре свега пред љубитељима поезије, појавиће се збирка песама “Трептај душе” аутора Сандре Ђокић. Збирка ће се појавити у издању Културног центра из Приштине, а рецензенти су Милутин Ђуричковић, Ана Костић и Дарија Станковић. Самим тим, очекује се да ће и промоција књиге најпре бити одржана у Културном центру.

Сандра пише љубавне, друштвене, духовне песме. Задире у све поре живота, у све оно са чиме се свакодневно сусрећемо. Љубавна поезија је другачија од песама какве смо читали. Песме су врло реалистичне и свако се у њима може пронаћи. Сликовите су и пуне детаља. Критике су позитивне, што за њу представља подстрек да настави да се и даље бави писањем.

– Инспирацију нађем у свему. Неке песме су и личне, а неке сам једноставно проживела у својим мислима. Углавном пишем о женским осећањима, тако да у песмама свако може да се пронађе. И у тренуцима када жена пати, када води разговоре сама са собом, када се тражи, када се нада. Све су то осећања која проживљавамо сви, тако да се свако негде и проналази – каже за Јутро РТВ Грачаница Сандра Ђокић.

Опширнији разговор са Сандром Ђокић о њеној поезији можете погледати на видео снимку испод текста.

Check Also

У Лепосавићу завршен такмичарски део програма Фестивала сценског покрета и кореодраме

У Центру за културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу свечано је завршен такмичарски део програма Фестивала …