Главна / Вести / Косово и Метохија / Избори за председнике општина, још један референдум за Србе на КиМ

Избори за председнике општина, још један референдум за Србе на КиМ

За мање од седам дана на северу Косова и Метохије биће одржани ванредни избори за председнике четири општине. У наредних пет дана кандидати имају право да одржавају скупове и представе се бирачима. На изборима ће наступити кандидати Српске листе, затим Демократске партије Косова и Покрета “Самоопредељење” из албанске заједнице.

Кандидати Српске листе првог дана предизборне кампање, кренули су у обилазак јавних и друштвених установа. У северном делу Косовске Митровице, кандидат Горан Ракић посетио је објекат у којем наставу похађају ученици више школа.

За образовање, каже да је важно да буде у сигурним рукама, сигурне локалне управе.

“Ово нису локални избори, већ још један референдум за или против опстанка Срба на Косову и Метохији”, каже  Горан Ракић, кандидат Српске листе у северној Косовској Митровици.

Кандидат Српске листе за председника општине Лепосавић Зоран Тодић каже да се избори организују у амбијенту страха и неизвесности. Позива бираче да у што већем броју изађу на биралишта, због, како додаје, што јасније поруке Приштини.

“Без обзира на све притиске и ударце које трпи српски народ свих ових 20 година, ми нисмо уморни, то смо показали безброј пута до сада, и по киши и по снегу, борити се за своја права, за права и интересе да останемо на својим огњиштима”, каже Зоран Тодић, кандидат Српске листе у Лепосавићу.

Избори у четири општине на северу Косова и Метохије су ванредни. Поред Ракића и Тодића, кандидати Српске листе су још Срђан Вуловић у Зубином Потоку и Вучина Јанковић у Звечану.

Право гласа на изборима у четири општине имаће близу 60.000 људи.

Извор: РТС

Check Also

Пахор од Куртија затражио да поштује споразуме са Србијом

Председник Словеније Борут Пахор затражио је данас од премијера и председнице привремених приштинских институција, Аљбина …