Главна / Друштво / Толић: Додела станова младима велики подстрек за опстанак на овим просторима

Толић: Додела станова младима велики подстрек за опстанак на овим просторима

Општина Звечан је у склопу инфраструктурних пројеката у последње две године изградила 50 стамбених јединица и тако решила стамбено питање за социјално угрожене породице и младе брачне парове са децом.

Двадесет станова је додељено породицама са децом на Малом Звечану у три зграде. Владимир Толић са својом породицом, живи у једном од тих станова који му је доделила општина Звечан.

“Ово је велика ствар, један подстрек за даље, у тренутку када ми је то било неопходно. Знамо да уз посао, стан заузима најважније место као животно питање, наравно уз породицу. То не би било могуће без помоћи локалне самоуправе. Један велики корак је направљен, саграђено је 50 станова, 30 кућа у Матици и 20 станова на Малом Звечану, где сам и ја са мојом породицом. То је огроман подстрек да наставимо да живимо и радимо на овим просторима” каже Владимир Толић.

Сувишно је питање да ли су и његове комшије задовољне овом променом на боље, каже Толић.

“Ружно је и помислити да неко није задовољан нечим што ти у тренутку промени живот, и одједном ти престане главобоља око плаћања станарине. Видим да ће бити још станова јер се заиста доста гради у последње време. Поред наших стамбених јединица је право градилиште, и ако погледате насеље “Сунчана долина” то ће за неко време бити један град у малом. Ако вам кажем да у згради у којој сам ја има 10 стамбених јединица и укупно 15-оро деце то довољно говори о оправданости доделе ових станова”,рекао је Толић, додавши да је у току изградња још две зграде.

Поручио је на крају да има наде за младе у Звечану, да стварају своје породице, а да је општина ту да помогне.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас …