Главна / Вести / Косово и Метохија / Лазић: Подршка председника Вучића пресудна за опстанак здравствених установа на КиМ

Лазић: Подршка председника Вучића пресудна за опстанак здравствених установа на КиМ

Директор КБЦ Приштина-Грачаница, проф.др Братислав Лазић рекао је за РТВ Грачаница да подршка председника Србије Александра Вучића, Канцеларије за КиМ, Министарства здравља Србије је пресудна за опстанак здравствених установа на КиМ.

“Председник Александар Вучић, Канцеларија за КиМ, ресорно министарство помаже наше здравствене установе на КиМ и захваљујући тој подршци ми истрајавамо и опстајемо. Од како су уведене таксе на КиМ на робу из централне Србије и Бих , снабдевање лековима КБЦ Приштина-Грачаница је задовољавајуће и не постоји тренутно бојазан од несташице лекова, а тако је јер добијамо потпуну подршку  Србије и то нам много значи. Тренутно има довољно лекова и надам се да ће тако и остати, да неће бити проблема, јер постоје потешкоће и сада, али успевамо да обезбедимо све што је потребно. Доказ томе је да редовно радимо хирушке интервенције, порођаје и пружамо потпуне здравствене услуге нашим пацијентима”, казао  је Лазић за РТВ Грачаница.

Што се тиче изградње болнице у Грачаници, Лазић каже да ће се ускоро почети са радовима.

“Као што је и обећано, Грачаница ће добити болницу. Ускоро ће се почети са изградњом, све иде у позитивном смеру,  тренутно се припрема све што је неопходно да би се овај пројекат, који је од капиталне важности спровео”.

Директор Клиничко-болничког центра у Грачаници, проф.др Братислав Лазић истакао је да ова здравствена установа има одличну сарадњу са локалном самоуправом и председником општине Грачанице Срђаном Поповићем, што је и предуслов за добар рад и пружање квалитетних услуга становништву.

 

 

Check Also

Симић: Честитке свим градоначелницима, настављамо политику Вучића на Косову

Потпредседник Српске листе Игор Симић честитао је сви градоначелницима и одборницима Српске листе на преузетим …