Главна / Вести / Косово и Метохија / Трећи дан кампање у К. Митровици – Ракић у посети ФТН-у и КБЦ-у

Трећи дан кампање у К. Митровици – Ракић у посети ФТН-у и КБЦ-у

У оквиру трећег дана кампање, кандидат Српске листе за градоначелника Северне Митровице Горан Ракић обишао је са представницинма Канцерларије за Косово и Метохију и Канцеларије за јавна улагања Факултет техничких наука Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Ракић се у друштву помоћника директора Канцеларије за КиМ Дамјана Јовића, састао са деканом овог факултета проф. др Небојшом Арсићем и в.д. ректора Универзитета проф. др Здравком Витошевићем.

На састанку је било речи о пројектним улагањима Владе Србије и Канцеларије за КиМ, посебно оним који се односе на унапређење услова рада Универзитета, односно Факултета техничких наука.

„Ту пре свега говоримо о пројектима реконструкције зграде болнице у Косовској Митровици, изградњи нове зграде Универзитета, реконструкцији зграде ФТН-а и изградњи зграде Института за судску медицину при Медицинском факултету овде у Косовској Митровици. Сви ти пројекти вредеће вероватно преко 15 милиона евра“ рекао је након састанка помоћник директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић.

Он је нагласио да су током данашњег сусрета дефинисани рокови и динамика радова. Такође је напоменуо да је оно што је досад урађено – реконструкција фасаде зграде ФТН-а, завршено захваљујући локалној самоуправи, тј. доскорашњем градоначелнику Горану Ракићу.

Декан ФТН-а проф. др Небојша Арсић истакао је одличну сарадњу коју ова високошколска установа има са локалном самоуправом а која сада еволуира у сарадњу са Канцеларијом за КиМ тј. Владом Србије, чиме ће факултет добити простор за Инкубатор центар и Бизнис центар у којима ће будући стручњаци стицати знања о предузетништву.

„За нас је као Универзитет јако битно да смо се договорили о изради пројекта за будућу зграду ректората и факултета које ће се налазити на месту старе школе „Бранко Радичевић“. Дефинисали смо рокове, задужили људе који ће да раде, тако да се надамо да ћемо у сарадњи пре свега са Канцеларијом за КиМ  и Канцеларијом за јавна улагања, успети да у предвиђеном року реализујемо све што је обећано, у смислу изградње и Универзитета и шире“ рекао је Арсић.

У наставку дана, Ракић и представници Канцеларије за КиМ и Канцеларије за јавна улагања, обишли су Клиничко-болнички центар Косовска Митровица, где је било више речи о детаљној реконструкцији болничке зграде.

Директор КБЦ-а др Милан Ивановић захвалио је досадашњем градоначелнику на помоћи коју је као први човек локалне самоуправе пружио овој здравственој установи, посебно у ситуацијама када је она била у тешком дефициту са лековима и санитетским материјалом.

„Захваљујем и на великој помоћи у набавци и испоруци медицинских апарата и опреме. То никада није ни престало и сада је у току набавка нових апарата. Данас смо разговарали и о реконструкцији овог објекта – 20.000 метара квадратних болничких зграда“ рекао је Ивановић и подсетио да је реконструкција односно проширење зграде  Дома здравља у Косовској Митровици завршено, такође захваљујући средствима Општине Северна Митровица.

За четвртак, 16. мај у 12 часова, најављено је отварање новосаграђене Спортске хале у Косовској Митровици.

То је четврти, претпоследњи дан предизборне кампање, која ће бити завршена у петак, 17. маја.

Избори за градоначелника четири општине на северу Косова заказани су за недељу, 19. мај.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …