Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић и Тодић у Фабрици отковака Лола Лешак и фабрици зглобних лежајева у Лепосавићу

Петковић и Тодић у Фабрици отковака Лола Лешак и фабрици зглобних лежајева у Лепосавићу

Фабрика отковака Лола Лешак  захваљујући помоћи Владе Републике Србије упослила је преко осамдесет одсто расположивих капацитета, а Фабрика зглобних лежајева у Лепосавићу, после паузе од пет година, почела је производњу делова за  Наменску индустрију. Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и кандидат листе Српска за градоначелника Лепосавића Зоран Тодић обишли су запослене и упознали се са потребама  и даљим плановима.

Два погона металске индустрије Фабрика отковака Лола Лешак И Фабрика зглобних  лежајева у Лепосавићу захваљујући помоћи Владе Републике Србије и Канцеларије за КиМ , повећаће производне капацитете и упослити нове раднике.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић и кандидат листе Српска за градоначелнка Лепосавића Зоран Тодић обишли су запослене и разговарали о даљим плановима.

“Звук ових машина који чујемо у позадини је музика за уши не само за фабрику зглобних лежајева у Лепосавићу него и за све нас зато што је реч о привредном субјекту који годинма није радио а који  након посете председника Александра Вучића и инвестиционог плана Владе Србије и уложених 23 милиона динара поново ради “, рекао је Петковић

Он је додао да је исто и у фабриц Лола-фот у Лешку где ради 136 радника и сви капацитети су попуњени, ради се пуном паром И то говори да држава Србија на све начине чини све да обезбеди услове да наше фабрике после деценија поново оживе и раде .

“Економски раст и напредак српске заједнице на КиМ јесте будућност, то је политика председника Александра Вучића и Владе Републике Србије “, рекао је Петковић.

“Држава Србија и Влада обезбедиле су значајна средства И зато је данас активирана производња , у Лоли је реализација инвестиције у току (ремонт постојеће опреме , набавка нових машина, завршетак изградње хале за потребе пољомеханизације), биће обезбеђене нове машине а круна је запошљавање младих људи “, рекао је Тодић.

Директор Фабрике отковака Лола Лешак Грујица Јевремовић каже да је за сада захваљујући руководству државе Србије И локалне самоуправе упошљено преко 80 одсто расположивих капацитета.

Фабрика зглобних лежајева уз помоћ Владе Србије упослила је 20 радника који производе за наменску индустрију. Средствима ВРСрбије у наредном период почеће се са реализацијом пројеката почев од стамбене градње, реконструкције школа, путних праваца а све у циљу стварања бољих услова за опстанак на овим просторима.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …