Главна / Култура / Школа глуме почела са радом у Дому културе у Грачаници

Школа глуме почела са радом у Дому културе у Грачаници

У Дому културе у Грачаници данас је почела са радом Школа глуме, у организацији Дома културе „Грачаница“ и Народног позоришта Приштинa. 

Часове глуме могу да похађају, како млађа деца школског узраста, тако и старији узраста до 18 година.
Ова школа отворена је са циљем да се деца упознају са тајнама глуме. Полазници школе ће у малим групама научити основе сценарија позоришне представе кроз одабир одговарајућих тема. Радиће се на развијању говора, вербалној комуникацији и реторици кроз вежбе дикције, превазилажење треме и оспособљавање за јавне наступе.
Предавачи су познати и признати позоришни ствараоци Народног позоришта у Приштини: Радмила Кнежевић, Милица Мандић и Настасија Стојсављевић. Оне су данас упознале децу са системом и методима рада, а оно што је најбитније полазницима је вероватно то, што се школа одвија кроз игру, забаву и у веома пријатној атмосфери.
Циљ школе глуме је да се кроз чудесан свет позоришта, на даскама које живот значе где је све дозвољено, деца Грачанице и свих српских средина на Косову и Метохији заинтересују за позоришну уметност, развијање талента и учењу у тимском духу.
Часови глуме ће бити одржавани сваке среде у више термина.
До краја школске године полазници ће имати пет радионица, а затим ће се рад наставити у наредној школској години 2019./2020.

Check Also

У Лепосавићу завршен такмичарски део програма Фестивала сценског покрета и кореодраме

У Центру за културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу свечано је завршен такмичарски део програма Фестивала …