Главна / Вести / Косово и Метохија / Опозиција тражи оставку Весељија због скандала са Бровином

Опозиција тражи оставку Весељија због скандала са Бровином

Посланици Демократског савеза Косова и Самоопредељења напустили су седницу Скупштине Косова, тражећи оставку председника парламента Кардија Весељија, пошто је посланица његове Демократске партије Косова Фљора Бровина показала фотографију за коју је тврдила да приказује како припадници српских снага силују Албанку, наводе данас косовски медији.

Аутентичност фотографије је доведена у питање, због чега је тужилаштво покренуло истрагу, а Фљора Бровина изјавила је како је могуће да је преварена, због чега је помислила да се ради о снимку са Косова.

Скупштина је у понедељак разматрала иницијативу Весељија о формирању међународног суда за ратне злочине које су на Косову починили Срби.

Шеф посланичке групе Самоопредељења Глаук Коњуфца је затражио оставку Весељија, због поступка Флоре Бровине.

Да је неко рекао Србији да напише како нанети највећу могућу штету расправи о ратним злочинима и геноциду, вероватно би дошла до нечег што се догодило пре неколико дана, изјавио је Коњуфца.

Лидер Самоопредељења Аљбин Курти оптужио је Весељија да инсистира на иницијативи о формирању међународног суда за злочине српских снага како би се супротставио специјалном трибуналу за ратне злочине које су починили Албанци.

Весељи је затражио међународни трибунал за српски геноцид на Косову да би доказао да неко други треба да се бави српским геноцидом, а не косовска држава, навео је Курти.

Он је оценио да захтев Весељија о међународном суду представља одрицање Косова од права да донесе правду жртвама ратних злочина.

Уместо да преузме одговорност и поднесе оставку, Весељи је сву кривицу пребацио на Фљору Бровину, навео је Курти.

У центру Приштине је у понедељак одржан протестни марш, у знак подршке жртвама сексуалног насиља на Косову.

Учесници протеста, међу којима су били британски амбасадор у Приштини Рори О’Конел и бивши председник Косова Атифете Јахјага, затражили су оставку Фљоре Бровине.

Извор: ФоНет

Check Also

Петковић са Франческом Бонели о повратку интерно расељених лица на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас са шефицом Канцеларије …