Главна / Друштво / Почели радови на осликавању капелице посвећене  Димитрију Поповићу

Почели радови на осликавању капелице посвећене  Димитрију Поповићу

У капелици која се налази у центру Грачанице, посвећеној трагично страдалом Димитрију Поповићу, почели су радови на осликавању унутрашњости.

Фрескосликар Василије Мирић, који је осликавао цркву Светог Димитрија у Сушици,  каже за РТВ Грачаница да је чим је видео капелицу имао жељу да ослика унутрашњост и да је за то  добио благослов  владике рашко-призренског Теодосија.

„Ово искључиво радим због љубави према Косову и Метохији, а и из пијетета према овом трагично страдалом дечаку. Радови ће трајати око месец дана и планирам да осликам Димитрија, који макету манастира Грачаница предаје Богородици. То ће бити мој дар народу КиМ и Димитријевој породици“.

 

Дозволу за осликавање унутрашњости капелице Василије је добио и од чланова Димитријеве породице, који су ову понуду прихватили са великим задовољством, јер им је то била жеља од како је капела изграђена.

„Осликавање унутрашњости капеле нам је жеља већ пуних петнаест година од како је саграђена, а кад смо добили понуду од Василија осећања су ми била помешана. Била сам у истом моменту и тужна због губитка детета али и срећна да се један млади човек понудио да тако нешто уради за мог Димитрија“, каже за РТВ Грачаница мајка покојног Димитрија, Јоргованка Поповић.

Димитрије Поповић убијен је у центру Грачанице 5. јуна, пре тачно 15 година.

На Димитрија, тада ученика четврте године медицинске школе,  пуцано је  из аутомобила у покрету док је са другарима након изласка стајао испред киоска брзе хране. За овај злочин  ухапшен је Аљберт Краснићи који је и осуђен на казну затвора од  6,5 година.

Check Also

Починилац троструког убиства у Глођану и даље у бекству

Полиција и правосудни органи и даље трагају за маскираном особом која је калашњиковим убила два …