Главна / Друштво / Одржан Сајам образовања “Дођи, информиши се”

Одржан Сајам образовања “Дођи, информиши се”

Четврту годину за редом Дом културе Грачаница у сарадњи са општиним Грачаница и средњим школама организовао је Сајам образовања, намењен свршеним основцима који ће за пар месеци уписати неку од многобројних школа које раде и функционишу на територији централног Космета.

“Овај сајам је добар показатељ да су деца заинтересована да се додатно информишу о погодностима које наше средње школе пружају и да на тај начин лакше одлуче чиме ће се даље у животу бавити”, рекла је за РТВ Грачаница Бранкица Ничић, директорица Одељења за образаовање при општини Грачаница.

Од 10 до 12 часова, у галерији Дома културе у Грачаници, професори и ученици средњих школа представили су план и програм својих образовних установа.

“Мислим да машинска школа нуди смерове који су и те како потребни омладини посебно у овим временима. Ове године машинска школа нуди смер Машински техничар за компјутерско конструисање и класичан смер Аутомеханичар. Први смер је,савремени смер, прати светске токове, а о другом смеру могу рећи да већ сви знају о чему се ради”, рекao је Живорад Спасојевић, професор у Машинској школи у Преоцу.

“Грађевинско саобраћајна школа и ове године нуди три смера: Техничар друмског саобраћаја, Техничар унутрашњег транспорта и Возач моторних возила. У склопу четворогодишњег школовања ученици полажу за возачку дозволу Б категорије, а ученици смера Возач моторних возила полажу за возачку дозволу Б и Ц категорије и уједно је њима диплома Државни испит -Професионални возач Б категорије, истакао је за нашу телевизију директор Грађевинско-саобраћајне школе Дејан Петковић.

Сајам под називом “Дођи, информиши се” намењен је ученицима завршних разреда основних школа, где су на једном месту имали прилику да добију све информације о програмима средњих школа.

 

Check Also

ГРАФЕСТ од 29. новембра до 1. децембра у Дому културе „Грачаница“

Десети Међународни фестивал документарног филма и телевизијских форми ГРАФЕСТ одржаће се од 29. новембра до …