Главна / Вести / Косово и Метохија / Срби са Космета са Вучићем, каква су очекивања

Срби са Космета са Вучићем, каква су очекивања

Председник Александар Вучић састаје се данас са политичким представницима Срба. Председник Општине Грачаница Срђан Поповић рекао је за РТС да ће на састанку потврдити једниство између државног врха и Срспке листе.

Уочи седнице парламента, о ситуацији на Космету, председник Србије разговараће са политичким представницима Срба са Космета.

Састанак у Палати “Србија” први је који се одржава након победе Српске листе на изборима за председнике четири општине на северу покрајине.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић рекао је за РТС да ће на састанку потврдити једниство између државног врха и Срспке листе.

Како каже, састанак је потврда да ћемо и даље да комуницирмо и договорамо све наредне политичке потезе са Вучићем и нашом Владом јер тако можемо да се одупремо једностраним мерама које долазе из Приштине.

“И даље имамо 100 одсто таксе, дошао је на ред суд за ратне злочине и на нама је да се боримо и радимо и да све што радимо, радимо у сагласју са нашом владом”, каже Поповић.

Последњи инцидет у Грачаници забележен је у априлу.

Према његовим речима, безбедносна ситуација је променљива. Преко ноћи се десе инциденти и све се промени, рекао је он.

“Оно што је на нама је да преветивно делујемо, имао сам састанке са Кфором и полицијом, покушавамо да то предупредимо – то све зависи од безбедносних структура, и на нама је да инсистирамо да сви починиоци који се баве криминалом буду ухаошени”, рекао је Поповић и додао да њихово инсистирање некада има успеха.

Наилазимо донекле на разумевање безбедносних структура, али нисмо задовољни како то иде, каже Поповић и истиче да ће председници општина и даље радити на томе.

“Забринути смо зашто међународна заједница ћути и не упозорава безбедносне структуре”, уакзао је председник Општине Грачаница.

Састанак Вучића и представника Срба одржава у 11 сати уз присуство директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

У Скупштину Србије стигао је извештај о Косову и Метохији који ће у понедељак посланицима представити председник Србије.

Србија је одлучна да настави преговоре са Приштином чим се за то створе услови и нема намеру да одустане од свог мирног приступа решавању проблема на КиМ, наводи се у Извештају о преговорима између Беогарада и Приштине од 2013. до маја 2019. године.

Извор: РТС

Check Also

Симић: Честитке свим градоначелницима, настављамо политику Вучића на Косову

Потпредседник Српске листе Игор Симић честитао је сви градоначелницима и одборницима Српске листе на преузетим …