Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић:Вук Јеремић користи безобразлук и лаж као алиби

Ђурић:Вук Јеремић користи безобразлук и лаж као алиби

Вук Јеремић користи безобразлук и лаж као алиби за неприсуствовање дела опозиције седници Народне скупштине посвећене најважнијем државном и националном питању, и то чини по принципу „ако прође – прође“, рачунајући на кратко памћење грађана, наводи се у достављеном саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

Документ који је приложен посланицима као радни материјал за седницу, а који Јеремић куди, сведочанство је о томе са колико се преданости и жара наша држава протеклих година борила за опстанак Срба на Косову и Метохији и заштиту наших државних и националних интереса.

 

Тај документ Јеремић може да чита само црвен од срамоте и стида, јер извештај који је дат народним посланицима јесте слика и прилика деловања једне озбиљне државе и државотворне власти.

 

Овај преговарачки тим, који сам предводио у техничком дијалогу у Бриселу, имао је укупно 188 састанака, од којих је 24 било на високом политичком нивоу, а постигнуто је 45 споразума и договора. Број мојих одлазака на Косово и Метохију, као и мојих најближих сарадника, мери се стотинама, и зато нећу да дозволим да огроман посао урађен за добробит Срба на Косову и Метохији обезвређује један политички манекен, чија је једина сврха бављења политиком била одседање по скупим хотелима и прављење лукративних комбинација са домаћим и иностраним тајкунима,наводи се у достављеном саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

За разлику од преседника Александра Вучића и свих људи који самопрегорно годинама настоје да издејствују нешто за своју државу и народ, Јеремић је високу државну функцију схватао и користио искључиво као средство за личну промоцију и богаћење – и у томе је разлика између њих и нас.

 

Check Also

Опасна “излазна стратегија” Запада на Косову довела би до етничког чишћења Срба

С обзиром да институције на Косову не могу да обезбеде мир српском народу и неалбанцима, …