Главна / Вести / Косово и Метохија / Вуловић: Неко мора да одговара за бруталност према цивилима

Вуловић: Неко мора да одговара за бруталност према цивилима

Градоначелник Зубиног Потока Срђан Вуловић каже да су свих шесторица српских цивила, које су припадници РОСУ ухапсили у уторак у тој општини, ослобођени и да су задржани ради анализа у болници.

“Око 18 сати ослобођена су прва три притвореника и они су одмах су пребачени у болницу. Констатовано је да имају напрснуће лобање, напукла ребра и јагодичне кости”, прецизирао је Вуловић у изјави за РТС.

Он је додао да су преостала тројица притворених ослобођена синоћ и да су сви задржани на ради анализа у здравственом центру.

“То је бруталност, да им ломите вилице, ребра, а онда их терате да дају изјаве”, истакао је Вуловић.

Он је рекао да је руски држављанин, припадник УНМИК-а који је ослобођен у уторак, задржан на лечењу у болници.

“Други члан УН мисије који је био ухапшен, Дејан Димић, има напрснуће лобање и поломљена му је јагодична кост”, додао је Вуловић.

Према његовим речима, јуче око 18 сати на миран начин је ухапшена жена српске националности која ради у пограничној контроли.

Вуловић је навео да је у акцији специјалних јединица косовске полиције уништено око 35 аутомобила, шест или седам камиона, један ресторан и четири-пет кућа.

Он је додао да су чак скидали таблице са КМ и БГ ознакама и тим аутомобилима ломили шофершајбне.

“Првог дан након ових догађаја општина је формирала комисију која ће утврдити шта су све РОСУ јединице урадиле. Друга ствар је да се утврде сва рушилачка дејства, као што су ломљење аутомобила и камиона и да буде утврђена материјална штета”, рекао је Вуловић.

“Грађани који су претучени, а који нису на списку никада нису имали проблем са законом и неко за то мора да одговара. Трудићемо се да дођемо до правде и истине”, закључио је Вуловић.

Извор: Танјуг

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …