Главна / Друштво / Поповић са КФОР-ом о безбедности у општини Грачаница

Поповић са КФОР-ом о безбедности у општини Грачаница

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је данас делегацију КФОР-а предвођену италијанским пуковником Николом Перонеом са којима је разговарао о тренутној безбедносној ситуацији.

 Поповић је представницима КФОР-а пренео своју забринутост због ситутације која се последњих дана дешава на северу Косова и напоменуо да се та узнемиреност рефлектује и на становништво јужно од Ибра.

Посебно је било речи о безбедносној ситуацији у општини Грачаница.

„ Тренутна безбедносна ситуација у општини Грачаница је стабилна али с обзиром на последња дешавања као и пљачке које су се дешавале у нашем региону тражимо од КФОР-а појачане активности на терену како би се сличне ситуације предупредиле. Ми као локална самоуправа са нашег аспекта деловања одговорно и озбиљно приступамо очувању безбедности и то исто очекујем од свих органа посебно од КФОР-а и Полиције“, казао је Поповић.

Он је италијанског пуковника Николу Перонеа и представнике КФОР-а позвао на састанак који ће данас у подне одржати са представницима Локалних савета. На састанку ће, како је казао Поповић Локални савети поднети извештаје о безбедносној ситуацији у местима које заступају те да ће се након тога направити један свеобухватни извештај о безбедносној ситуацији у општини Грачаница.

Италијански пуковник се захвалио на позиву и казао да ће се представници КФОР-а одазвати.

Пероне и Поповић су се сложили да је у циљу очувања безбедности неопходно да мештани активно сарађују са безбедносним органима и пријаве све радње и кретања која им се учине сумњивим.

Извор: http://www.nasagracanica.com

Check Also

Косовским боксерима поново забрањен улазак, не могу на Светско првенство у Београд

Косовски боксери су и данас враћени са прелаза Мердаре и њима није дозвољено да наставе …