Главна / Друштво / Срђан Поповић са директорима о завршетку школске године и безбедносној ситуацији

Срђан Поповић са директорима о завршетку школске године и безбедносној ситуацији

У скупштинској сали општине Грачаница председник Срђан Поповић и директорица општинског одељења образовања Бранкица Нићић данас су одржали састанак са директорима образовних инстуција како би разговарали о завршетку још једне школске године и безбедносној ситуацији. Док је трајао састанак матуранти завршетак школске године славе испред Полицијске станице.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић са директорима школа разговарао је о безбедносним изазовима на крају још једне школске године као и о повећању степена безбедности уочи одржавања матурских прослава и полагања пријемних испита.

Директори образовних институција обавестили су председника општине и локално руководство да се школска 2018- 2019 година успешно приводи крају и да су они као руководиоци али и запослени као и родитељи веома забринути због променљиве безбедносне ситуације. Они су од председника општине затражили да апелује на безбедносне органе да појачају патролирање око образовних институција и угоститељских објеката где се одржавају матурске прославе.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић честитао је руководиоцима образовних институција на труду и залагању које су уложили како би се образовни систем у општини Грачаница унапредио и како би деца успешно завршила школску годину. Он је нагласио да ће локална самоуправа наставити да помаже образовне институције како би створила што боље услове.

У том циљу како је казао убрзано се наставља изградња Средњошколског центра у Лапљем Селу.

Говорећи о безбедности у општини Грачаница Поповић је директоре информисао да је јутрос одржао састанак са представницима КФОР-а док ће у подне бити одржан и састанак са представницима Локалних савета. Поповић је нагласио да локална самоуправа још једном апелује на све грађане и институције и безбедносне органе да појачају међусобну сарадњу како би се превентивно деловало на непредвиђене ситуације.

Док је у згради СО трајао састанак матуранти средње Медицинске школе спонтано су се окупили на платоу испред Полицијске станице у Грачаници где су прослављали завршетак средњошколског образовања.

Извор: http://www.nasagracanica.com

Check Also

Проф. Васић и др Ђорговић сагласни да је рано дијагностиковање карцинома дојке пресудно у излечењу

Карцином дојке је најчешћи узрок оболевања и умирања жена од малигних болести широм света, показала …