Главна / Вести / Косово и Метохија / Адвокати: Одређен притвор до 30 дана ухапшеним полицајцима

Адвокати: Одређен притвор до 30 дана ухапшеним полицајцима

Свим ухапшеним полицајцима у акцији Специјалних јединица полиције на северу Косова 29. маја одређен је притвор у трајању од 30 дана, потврдио је за програм Радио Косовске Митровице , један од адвоката притворених Небојша Влајић.

“И полицајцима и цивилима је одређен притвор до 30 дана са могућношћу да буде продужен након тога. Одбрана има рок жалбе 24 сата и ми ћемо изјавити жалбе у понедељак” рекао је Влајић.

Делевић: Збирна одлука без преседана

Адвокат Миро Делевић рекао је за наш програм да су решење о одређивању притвора добили на албанском језику .

“Не знам који су основи за одређивање притвора, али претпостављам да су исти као и они који су били у захтеву за одређивање притвора. Ништа се није изменило, свим осумњиченима је притвор одређен од 30 дана. Уложићемо жалбу” рекао је Делевић.

“За све осумњичене генерално је одређен притвор, што је без преседана. Не могу сви да се подведу под једну одлуку. Ми ћемо у својим жалбама на коју имамо право индивидуализирати за сваког појединачно разлоге због чега није требало да буде одређен привтор, као мера задржавања” истакао је Делевић.

Притвор је одређен за 30 полицајаца и грађана, којих према речима тужиоца Специјалног тужилаштва Косова Суљ Хоџе, оптужница терети за злоупотребу положаја, организовани криминал, кријумчарење, узимање и давање мита и слично.

 

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …