Главна / Вести / Косово и Метохија / Сунчица Стојановић, победница на Избору Косовке девојке за општину Приштина – Грачаница

Сунчица Стојановић, победница на Избору Косовке девојке за општину Приштина – Грачаница

Полуфинални избор за Косовку девојку за општину Приштина – Грачаница одржан је у Сушици пред бројним посетиоцима, уз учешће фолклорних друштава, песму и игру. Председник жирија Зоран Даниловић, заменик председника Скупштине града Приштине и чланови Урош Јовановић, Снежана Алексић и Бобан Тодоровић, одлучили су да титулу најлепше Косовке девојке на овом полуфиналном избору понесе Сунчица Стојановић из Грачанице. За прву пратиљу изабрана је Анастасија Гигић, док је друга пратиља Андријана Мицић из Сушице. Победница ове полуфиналне вечери учествоваће на финалном избору у Грачаници 26. јуна.

На манифестацији су наступили млађи и старији чланови Школе фолклора Венац из Лапљег Села, као и Културно-уметничког друштва Славуј из Новог Бадовца. Данијел Миладиновић, победник бројних фестивала хармонике наступио је са народним колом, а публику је и овог пута одушевила мала Софија Ивић, чланица Школе фолклора из Лапљег Села, која има само пет година.

Победница избора, прва и друга пратиља добиле су и награде које им је уручио председник жирија Зоран Даниловић.

Организатор манифестације је Дом културе Грачаница.

Check Also

Гујон: “Солидарност за Косово” покреће још четири нова пројекта у српским енклавама на КиМ

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и оснивач хуманитарне организације “Солидарност …