Главна / Култура / “Панорама” представила своја издања у протеклих годину дана

“Панорама” представила своја издања у протеклих годину дана

У оквиру Видовданских свечаности, традиционално НИЈП “Панорама” представља своја издања која су настала од прошлог Видовдана до данас, као и часопис Стремљења, који се пред читаоцима појављује четири пута годишње.

Генерални директор НИЈП Панораме Светозар Влаховић говорио је на представљању, које је уприличено у читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници, о прошлим временима, ситуацији у овом предузећу пре и у току ратних дана, подсетио је на људе који су радили у Панорами – Јединству и истакао да му је драго да и данас Панорама има могућности да изађе у сусрет нашим писцима, ствараоцима и научним радницима и издаје њихове радове.

– Имали смо ове године скроман издавачки опус, могу тако да кажем, али пред нама је и други део године. Ипак, и ове године имали смо напредак у издаваштву, од Радосава Стојановића до Радомира Стојановића, до Ранка Ђиновића и још неколико других аутора, ипак смо успели да издамо дела ових људи и да нашој јавности представимо њихов ауторски рад. Ту је и часопис Стремљења који је сада много лакше радити јер излази 4 пута годишње, док је раније то било 12 пута – нагласио је Влаховић.

Главна и одговорна уредница Панораме – Јединства Рада Комазец нагласија је да Панорама због скромних средстава штампа углавном радове аутора са Косова и метохије, док је раније обухватала и издаваштво из целе Србије, а и шире.

– И овог пута смо између два Видовдана издали неколико књига, а то су “Жена из Витине” Драгомира Костића, “Као месец на рубу хаљине” Ранка Ђиновића, прозу за децу, као и поезију Радосава Стојановића, научну књигу из области педагогије проф. др Радивоја Кулића и доц. др Игора Ђурића, као и четири броја часописа Стремљења – рекла је Комазец о издањима Панораме.

На промоцији је говорио и песник Ранко Ђиновић, док је делове из Стремљења читала глумица Јасмина Стојиљковић.

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …