Главна / Спорт / У Грачаници одржан турнир пријатељства

У Грачаници одржан турнир пријатељства

На спортском центру Драган Џајић у Грачаници одржан је турнир пријатељства у фудбалу у категорији ветерана, на коме су поред домаћина Грачанице учествовали ветерани ФК Врбас из Бањалуке, Трепче из Косовске Митровице и Мокре Горе из Зубиног Потока.

Турнир је отворио градоначелник Грачанице Срђан Поповић, који је истакао да општина увек подржава посебно овакву врсту турнира, на коме учествују и, како је нагласио, наши драги пријатељи из Републике Српске.

„Ово је други пут да се овај турнир одржава у нашој општини и општина ће и убудуће подржавати овај турнир, посебно јер окупља тимове са Косова и Метохије и из Републике Српске. То пријатељство са Републиком Српском је за наш народ веома битно и веома драгоцено. Посебну захвалност дугујемо господину Арлову који од 2008.године  то пријатељство одржава“, рекао је Поповић.

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов нагласио је да је његова хуманитарна мисија започета захваљујући фудбалу.

„Није само спорт у питању већ и наша подршка српском народу на КиМ и кроз фудбал. Зхављујући фудбалу и томе започета је и моја хуманитарна мисија са Одбором за помоћ КиМ  3.маја 2008.године када смо у Лепосавићу одиграли прву пријатељску утакмицу“, истакао је Милорад Арлов, председник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске.

„Надамо се да ћемо ово наше пријатељство, ако имамо могућности, успети да проширимо и да не буду само четири екипе већ да их буде бар осам“, казао је Славиша Ничић, испред ФК Грачаница.

Манифестација је почела химном „Боже правде“  након које је одржан минут ћутања за недавно преминулог фудбалера Грачанице Сашу Арсића.

Наредни домаћин турнира пријатељства следеће године биће екипа Мокре Горе из Зубиног Потока.

Check Also

“Моцарт” подржао фудбалере са КиМ – нова опрема за ФК “Грацко”

Спортски дух, тимска игра, добри резултати – само су неке од ствари које компанија “Моцарт” …