Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Милош Јовановић постао портпарол Тачија, Харадинаја и Весељија

Српска листа: Милош Јовановић постао портпарол Тачија, Харадинаја и Весељија

“И председник Демократске странке Србије Милош Јовановић данас је постао један од српских портпарола Тачија, Харадинаја и Весељија, оптужујући сопствену државу за тешку хуманитарну и безбедносну ситуацију у већински српским срединама на Косову и Метохији”, оценила је Српска листа.

Српска листа сматра да “само из крајњег безобразлука или поремећених мисаоних и духовних процеса могу проистећи тврдње да су Србија и њена садашња власт одговорни за политички терор Приштине, и њене покушаје да се насиљем „косоваризује“ север Косова и Метохије”.

“Познато је да Јовановић мрзи директора Канцеларије за Косову и Метохију Марка Ђурића, којем је и јавно претио вешањем, али политичар не сме дозволити да се због личних осећања и страсти одметне против интереса сопственог народа. До сада је Јовановић пазио да не пређе ту линију, али најновијим оптужбама постао је члан хора у којем су и Јеремић и Ђилас и Обрадовић и Рада Трајковић, а чији је хоровођа негде изван наше земље”, наводи у саопштењу Српска листа и додаје “нека Јовановић, ако већ воли да на некога сваљује кривицу, поразговара мало са својим идеолошким оцем Војиславом Коштуницом, који је макар био довољно поштен да се, не могавши да живи са срамотом и последицима своје неспособности, повукао из политике”.

Према мишљењу СЛ “да Демократска странка Србије није тако громогласно ћутала у време одласка Црне Горе из државне заједнице са Србијом и у време једностраног проглашења независности Косова, данас бисмо имали битно другачију ситуацију на терену, а Милош Јовановић не би имао политичку каријеру јер би Коштуница вероватно и даље био на челу странке”.

“Не могу се Јовановићевим мангупским добацивањима из угла поништити катастрофалне последице политике Демократске странке Србије, и он би да је имало поштен, пре него што у икога упре прстом, упутио једно велико извињење српском народу на Косову и Метохији, али и у Црној Гори”, закључује се у саопштењу Српске листе.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Опасна “излазна стратегија” Запада на Косову довела би до етничког чишћења Срба

С обзиром да институције на Косову не могу да обезбеде мир српском народу и неалбанцима, …