Главна / Култура / Одржана промоција књиге “Успомене са Косова”- Драгољуба Стојадиновића

Одржана промоција књиге “Успомене са Косова”- Драгољуба Стојадиновића

Књига о историјским подацима представљеним кроз причу интелектуалца, који је живео и радио у Приштини, Драгољуба Стојадиновића, промовисана је вечерас у Дому културе у Грачаници, први пут од када је пронашла свој пут до читалаца преко издавачке куће “Пешић и синови”.

О књизи су вечеас говорили др Весна Пешић и кћи аутора Биљана Ђоровић.

” Књига представља драгоцене историјске податке везане за Косово. Аутор књиге је био интелектуалац који је живео и радио у Приштини. Стојадиновићеви елоквентни критички текстови чули су се не само на таласима Радио Приштине, где је био водитељ и уредник културне емисије већ и много даље. Надам се да ће ова књига једном бити уврштена међу школске уџбенике”, истакла је Пешић.

Биљана Ђоровић, новинарка и ћерка Драгољуба Стојадиновића, представила је садржај књиге присутнима, читајући одломке и сећајући се приче свог оца о догађајима представљеним у књизи.

“Веома ми је драго да је прва промоција ове књиге управо овде у Грачаници. Грачаница је као једно веома битно место престављена у књизи у једном посебном поглављу које је заправо посвећено манастиру. Манастир је тада био место где су се одржавали значајни културни догађаји на којима су се сви значајни писци тог времена окупљали. И поред тога много је података представљено у књизи “Успомене са Косова”. Мој отац је говорио да она није завршена, али смо Радослав Стојановић, који је био рецезент књиге и ја, када смо је прочитали закључили да она јесте завршена и одлучили да је издамо”, навела је Ђоровић.

Присутни на промоцији имали су да у опширном излагању о раду и животу аутора послушају и одломке из представљене књиге.

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …