Главна / Вести / Косово и Метохија / Срђан Поповић положио камен темељац за проширење школе “Краљ Милутин”

Срђан Поповић положио камен темељац за проширење школе “Краљ Милутин”

Председник општине Грачаница Срђан Поповић положио је камен темељац за изградњу анекса Основне школе Краљ Милутин у Грачаници.

У Основној школи Краљ Милутин у Грачаници наставу похађају и ученици Грађевинско-саобраћајне и Медицинске школе, што значи да око 1100 ученика борави у просторијама ове школе. Ово проширење, чија је изградња данас започела, значиће пуно јер ће ученици и наставници добити адекватнији простор за рад. Пројекат проширења који обухвата изградњу четири учионице кошта 330 хиљада евра, а до њега је дошло, како је Срђан Поповић нагласио за РТВ Грачаницу, зато што су директори ових школа прошле године затражили адекватно проширење.  Завршетак изградње очекује се пре почетка нове школске године, а по речима председника општине, биће реновирана и фискултурна сала, а ускоро ће бити завршен и средњошколски центар у Лапљем Селу.

– И ове године желимо да градимо, желимо да улажемо у наше школство. Улагање у школство значи сигуран опстанак на нашим просторима. Морамо да створимо најбоље могуће услове за школовање наше деце. Оно што је идеја нашег општинског руководства јесте да растеретимо објекте, а да наша деца и омладина имају добре услове за образовање – рекао је на полагању камена темељца Срђан Поповић.

Учитељ у Основној школи Краљ Милутин Љубомир Максимовић наглашава да је овај пројекат од великог значаја јер ће употпунити оно што недостаје у овој школи.

– Надамо се да ће на овим просторима бити дуплиран број деце. Образовање је у том циљу веома значајно и оно је стуб опстанка на Косову и Метохији – каже Максимовић, захваљујући се и општини Грачаница и Одељењу за образовање.

Полагању камена темељца присуствовали су и Бранкица Нићић, директор Одељења за образовање при општини Грачаница, наставници све три школе које раде у простору школе Краљ Милутин, као и директор Медицинске школе Миодраг Живић

Check Also

Вучић стигао у Брисел, сутра разговор са Куртијем

Председник Србије, Александар Вучић стигао је у Брисел где ће се сутра ујутру одржати нова …