Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа:Албански медији настављају психолошки рат против Срба

Српска листа:Албански медији настављају психолошки рат против Срба

Албански медији настављају психолошки рат против српског народа на северу Косова и Метохије са циљем застрашивања и припреме нових насилних акција против слободомислећих и угледних грађана.
Подсећамо да је слична медијска кампања у албанским медијима претходила погрому који је спроведен над Србима 17. марта 2004. године у коме су страдале десетине српских села и засеока, српске светиње и који је дефинитивно уништио могућност повратка расељених Срба, као приликом недавних дешавања и једностраних насилних акција Приштине на северу.
Цртање мете на чело угледних грађана и њихових породица и објављивање фотографија њихових породичних кућа које су настале кршењем закона који гарантује право на приватност грађана, албански медији, а пре свих јавни сервис Приштине, креирали су листу за одстрел и јавни позив на линч.
Истовремено овај јавни сервис, који својим новцем плаћају и Срби са Косова и Метохије, ниједном до сада није објавио причу о злочинима против српског народа, али ни о тероризму који нараста на Косову и Метохији, а о чему сви западни медији пишу годинама. Очигледно су уредници овај наручени текст објавили кршећи све норме и правила струке, али је много опасније то што су на овакве текстове прећутали ОЕБС и остале међународне организације које су у обавези да врше мониторинг рада медија.
Српска листа позива грађане да буду уздржани и не наседају на провокације. Свако живо биће, па и Срби на Косову и Метохији, имају право да живе у слободи и миру. Нашу слободу и мир су у обавези да штите КФОР и остале међународне организације, а уколико то не буду желели позивамо нашу државу да у складу са наређењима врховног команданта Александра Вучића заштити српски народ на Космету.
Очигледно је да се усијаним главама у Приштини није свидело успостављање новог нивоа поштовања и сарадње наше земље и Републике Француске па покушавају да једностраним потезима створе нову реалност на Космету.

Check Also

Миливојевић: Косовско питање се не може решити без УН и Савета безбедности

Србија не доводи у питање ниво пријатељских односа са Русијом, као ни стратешке интересе у …