Главна / Вести / Косово и Метохија / Потписани уговори за изградњу шест кућа у Грачаници

Потписани уговори за изградњу шест кућа у Грачаници

У скупштинској сали општине Грачаница шест породица данас је потписало уговоре о почетку изградње кућа. Председник општине Грачаница Срђан Поповић обећао је породицама да ће до краја године имати свој кров над главом.

 

„ Изградња ових шест кућа је доказ да нам је приоритет стамбено збрињавање наших мештана. Комисија је веома добро одрадила свој посао. У наредном периоду наставићемо да у складу са својим могућностима помогнемо свим породицама које потражују станове и нису стамбено збринуте“, казао је Поповић.

 

„Много сам узбуђена и не знам шта да кажем. Знам само да једва чекамо да се уселимо. Знам само да ће деци бити топлије“, каже Бранкица Симић из Грачанице, која је добила уговор за изградњу нове куће.

 

Осмочлана породица Максимовић из Добротина живи у веома тешким условима са шесторо деце.

„ Живимо тешко и изградња кућа нам много значи. Живимо од супруговог минималца и социјалне помоћи али сада бар знамо да ћемо имати кров над главом“.

Златан Станојевић из Лапљег Села уселиће се као и остали добитници до краја године у нову кућу.

„Кућа у којој живимо стара је 150 година. Сада ће деца имати своју собу, а надамо се да ћемо у новој кући и проширити своју породицу. То ће за нас бити нови почетак“.

 

Check Also

Опасна “излазна стратегија” Запада на Косову довела би до етничког чишћења Срба

С обзиром да институције на Косову не могу да обезбеде мир српском народу и неалбанцима, …