Главна / Вести / Косово и Метохија / Деца са Косова и Метохије посетила “Палату Србија”

Деца са Косова и Метохије посетила “Палату Србија”

У оквиру спортско-рекреативног кампа “Спортско срце Београда” деца из Доње Гуштерице и Горе, насеља на Косову и Метохији, посетила су данас “Палату Србија” у Београду, где их је у свом кабинету угостио заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић.

Он је рекао да Канцеларија за КиМ континуирано, у складу својим надлежностима, ради на решавању бројних проблема у циљу помоћи српском становништву на Косову и Метохији.

“Велика ми је част да су овде са нама наша деца из Доње Гуштерице и Горе. Апел Канцеларије за КиМ је уродио плодом јер је све више других институција и организација које се активно укључују у помоћ најугрозенијим категоријама на простору КиМ, а то су пре свега наша деца”, рекао је Јовић.

Навео је да је ово трећа година заредом како деца из јужне српске покрајине бораве у Београду у оквиру спортско-рекреативног кампа “Спортско срце Београда”, који Савез за рекреацију и фитнес Београда организује у сарадњи са градским Секретаријатом за спорт и омладину и Канцеларијом са КиМ.

“Деца су наша будућност и велика обавеза. Све што радимо је ништавно без ове деце, њиховог образовања и спремности да остану на простору КиМ, а да би ту остали и опстали ми као држава морамо сваког дана да радимо све више и боље и да више мислимо о свим њиховим проблемима којих има много, и у области политике, и економије, а посебно у области безбедности”, рекао је Јовић.

Он је деци у име Владе Србије и Канцеларије за КиМ пожлео угодан боравак у Београду.

Представница Савеза за рекреацију и фитнес Београда и вођа групе Весна Мишић је рекла да у групи има 20 деце која су, додала је, током боравка у главном граду већ посетила Народни музеј, Золошки врт, Калемегдан, Храм Светог Саве, зграду Политике.

“Сутра нам је последња активност посета Музеју фудбалског клуба Црвена звезда. Деца су тужна што се растајемо јер им је овде било баш лепо, одушевљени су”, рекла је она и додала да су их људи у Београду дочекали веома срдачно.

Туристички водич Бајрам Реџеповић је захвалио Канцеларији за КиМ која, истакао је, много помаже нашем народу на КиМ.

Додао је да му је веома драго што су посетили Београд где су лепо дочекани.

Извор: Танјуг

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …