Главна / Друштво / Мештани Преоца у проблему због изливања канализације

Мештани Преоца у проблему због изливања канализације

У Преоцу, селу у општини Грачаница, мештани већ годинама имају проблем са канализационом мрежом. У највећем проблему су домаћинства у нижем делу села, којима се канализација излива по двориштима и баштама.

“Наш део је овде најнижи и ових пет, шест кућа нон-стоп имају проблема. Кад год се запуши главна цев за одводне воде, све се слије код нас. Излива се по двориштима и баштама”, жале се мештани Преоца.

У општини Грачаница упознати су са невољама мештана, али поред повремених интервенција, често су немоћни да реше проблем, који мештани неретко и сами стварају несавесно одлагајући различите материјале тако где им није место.

“Дешава се да на појединим местима дође до тога да се канализациона мрежа оштети или да се у шахт канализационе мреже баци неки материјал попут камена, а налазили смо и умотани кабл од струје, лопту, ћебе, смеће…Има и тога да се, ранијих година када је рађена мрежа, нека цев спљоштила, обзиром да је пластика у питању, па тако и изгуби пропусну моћ. Екипа Јавне службе покушава неретко да ручно отпуши те зачепљене канализационе цеви, а тамо где су шахтови велике дубине и нисмо у могућности да интервенишемо, зовемо у помоћ регионалне компаније водовода да они пошаљу цистерне, јер се уз рачун за воду плаћа и одржавање канализационе мреже, па је самим тим и то њихова дужност”, рекао је Владица Трајковић, директор Јавних служби општине Грачаница.

Једино и  трајно решење проблема са канализационом мрежом у Преоцу али и  другим  местима у општини Грачаница је да се на критичним местима ураде нови прокопи и замене цеви, што је, тврде надлежни, у плану у неком наредном периоду.

Check Also

Вулин и Јохансонова о даљој сарадњи у области борбе против ирегуларних миграција

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин разговарао је у Београду са комесарком Европске уније …