Главна / Вести / Косово и Метохија / СЛ пружа пуну подршку настојањима СПЦ да спречи покушај фалсификовања историје

СЛ пружа пуну подршку настојањима СПЦ да спречи покушај фалсификовања историје

Покушај фалсификовања историје и отимања српске културне баштине добио је нову димензију на Косову и Метохији. Српска листа пружа пуну подршку настојањима Српске православне цркве да спречи ово безакоње и антицивилизацијско понашање које је

противно хришћанским вредностима.

“Последње активности католичког свештенства на простору цркве Светог Николе у општини Ново Брдо, којим се отима културна баштина српског народа и Српске православне цркве представља директно угрожавање верске толеранције између католичке и Српске православне цркве, и изазива узнемирење српског народа”, наводи се у саопштењу.

Српска листа пружа пуну подршку настојањима Српске православне цркве да спречи ово безакоње и антицивилизацијско понашање које је противно хришћанским вредностима.

“Неупитна је историјска чињеница да је црква Светог Николе православна светиња грађена као део српске културне баштине, уткана у православни миље на Косову и Мехохији и проглашена заштићеним локалитетом управо на основу инсистирања Српске православне цркве, стога нас изненађује намера фалсификовања и отимања под плаштом неких верских лидера, а подржано од стране политичких представника Приштине. Овакво деловање Приштине у пракси показује оправданост страха српског народа и наше цркве да тзв. Косово ни по коју цену не сме постати члан УНЕСКО организације, јер би се на тај начин отимачина легализовала, и зато пружамо пуну подршку председнику Вучићу и Влади Србије у настојању да оваква фалсификовања спрече и спрече чланство Косова у УНЕСКО”, наведено је у саопштењу Српске листе.

Извор:Саопштење

Check Also

Потписан Меморандум о реализацији пројекта о покретању породичних бизниса

Председник општине Грачаница Срђан Поповић потписао је Меморандум са представницима фондације ПРЕДА која се бави …