Главна / Вести / Косово и Метохија / ИГОР СИМИЋ: Српски народ није заборавио своје страдање!
A. Simovic

ИГОР СИМИЋ: Српски народ није заборавио своје страдање!

A. Simovic

Обележавањем годишњице страдања српског народа у војно-полицијској акцији “Олуја” српски народ шаље јасну поруку да није заборавио своје страдање, а наша држава да овакве активности никада више неће дозволити, што је од посебног значаја за нас, Србе на Kосову и Метохији, рекао је у Kрушедолу, на обележавању годишњице “Олује” потпредседник Српске листе Игор Симић
Он је казао да су Срби предуго у тишини оплакивали своје мртве и да су своју слободу делили са онима који за њу никада нису страдали.

– Данас пијететом према страдалима шаљемо поруку да желимо бољу будућност али да нисмо спремни заборавимо своје патње, већ да ћемо свакога дана подсећати да нико није одговарао за злочине почињене над нашим народом. Подсећамо и наш народ али и оне који би да насиљем решавају политичка питања, да је наша држава Србија вођена председником Александром Вучићем су гарант да се нове Олује и погроми неће дозволити – рекао је он.

Поред Симића, у делегацији Српске листе у Kрушедолу, на обележавању Дана страдалих и несталих у акцији “Олуја”, био је и члан председништва ове странке Иван Тодосијевић.

Извор: Политика

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …