Главна / Вести / Косово и Метохија / Трајно опредељење СЛ је рад на заштити српских државних и националних интереса на КиМ

Трајно опредељење СЛ је рад на заштити српских државних и националних интереса на КиМ

Формирање коалиције компромитованих појединаца и странака у Грачаници, предвођене Радом Трајковић, изводи се са једним јединим циљем: да се ослаби политичко јединство Срба на Косову и Метохији и раскину везе нашег народа са Београдом, саопштила је Српска листа.

“Рада Трајковић и њена менаџерија ће у предстојећем периоду очигледно бити главно оружје спонзора самопроглашене косовске независности и средство притиска на Београд у процесу решавања питања Косова и Метохије, и сасвим сигурно ће имати обилну финансијску и медијску подршку, иако је јасно да ће та коалиција имати више чланова него гласача. Она се чак не срами да отворено призна да ће та коалиција бити направљена у консултацијама са страним дипломатама”, каже се у саопштењу.

Како се истиче, задатак Раде са Савског Венца биће не истинско парирање Српској листи, већ стварање лажне слике да Срби на Косову и Метохији имају некакву политичку алтернативу, и њено програмско опредељење ће се сводити на поруку да Срби о својој будућности не треба да се договарају са Београдом него са Приштином. “Та групица ловаца на приштински нарко-новац и донације из иностраних црних фондова је толико прљава, а њихове намере су толико транспарентне, да су сви њихови планови унапред осуђени на неуспех”.

“Српска листа је од тренутка свог настанка била кост у грлу свима онима који су желели да Срби на Косову и Метохији постану демографски и политички ирелевантан фактор, а пошто успостављено политичко јединство нашег народа нису успели да разбију таксама, оптужницама, пребијањима и хапшењима, смисли су очајнички план да то јединство разбију изнутра”, наводи Српска листа и подсећа да су Срби на Косову и Метохији политички свесни и писмени и неће дозволити да овај паклени план буде реализован.

Трајно опредељење Српске листе јесте и остаће рад на заштити српских државних и националних интереса на Косову и Метохији у чврстој координацији са Београдом и председником Вучићем, јер то није једна од могућих политика, већ једина политика која нашем народу гарантује опстанак на овим просторима.

“Они који су стекли богатство на малверзацијама, проневерама, криминалом и лобирањем против интереса сопственог народа могу можда потплатити или завести неколицину, али Срби знају ко су ти људи и за кога раде и неће дозволити да им Кушнерова пудлица и рециклиране авети из мрачне прошлости поједу будућност”, наводи се у саопштењу.

Извор:  СЛ Саопштење

Check Also

Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту

Јучерашњом пљачком породичне куће Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, настављаjу …