Главна / Вести / Косово и Метохија / Специјалци претресали кућу Ивана Ристића

Специјалци претресали кућу Ивана Ристића

Специјална косовска полиција завршила је око 11 часова претрес у селу Кормињане, у кући одборника у Скупштини општине Ранилуг Ивана Ристића. 

“Претрес је трајао пуна три часа и полицајци су тек око 11 часова напустили моје имање”, изјавио је за Пулс Иван Ристић.

По његовим речима, јутрос око осам часова појавила се група  косовских специјалних полицајаца наоружана дугим цевима која је на његовом имању тражила дивље свиње.  Ристић, који је члан локалног ловачког удружења, одвео их је у гатер  удаљен 200 метара од његове куће где се свиње налазе.

“Једна од дивљих свиња је супрасна и намера ми је да прасиће касније пустим у шуму, односно ловиште”, каже Ристић.

На његово питање полицији, зашто су, после обиласка гатера претресали и његову породичну кућу, Ристић каже да није добио никакав одговор, али да мисли да су тражили оружје које он, како тврди, и не поседује.

Полиција је након претреса напустила Кормињане, али је и најавила да ће се након два часа вратити и предузети, даље мере које Ристићу ниси предочене.

Како је Пулс јутрос јавио, о овој интервенцији специјалне косовске полиције која је у надлежности централних институција у Приштини, није обавештена регионална полиција у Гњилану, нити локална у општини Ранилуг.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Одаловић: Београд истражио захтеве Приштине, они нису приступили ниједном

Председник Комисије за нестала лица Владе Србије Вељко Одаловић указао је данас на седници Одбора …