Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Приштина само тражи начин да малтретира грађане

Ђурић: Приштина само тражи начин да малтретира грађане

Приштинске власти стално налазе нове начине да ометају слободе обичних људи свих националности, а посебно Срба, према којима нетрпељивост и не крију, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Приштина само тражи начин како да малтретира грађане без разлога, понаша се антиевропски и антицивилизацијски, изјавио је Марко Ђурић, поводом одлуке Дирекције граничне јединице косовске полиције о непризнавању српских пасоша приликом уласка грађана на територију КиМ.

“Стално налазе нове начине да ометају слободе обичних људи свих националности, а посебно Срба, према којима нетрпељивост поново и не крију. Иначе, на Косово и Метохију не треба са српским пасошем. Није ни требало, нити ће требати. Можда само на граничним прелазима Србије на изласку из Србије са територије АП КиМ према Албанији и Северној Македонији”, рекао је Ђурић за Тањуг.

Подсећања ради, каже Ђурић, за саме прелазе које Приштина данас без права третира као граничне имамо да се захвалимо, како Приштини, тако и “тандему” Вук Јеремић – Борко Стефановић, који су 2011. договорили и потписали такав споразум о слободи кретања.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Вучић Србима у Црној Гори: Уз вас смо, главу горе!

Председник Александар Вучић поручио је данас српском народу који живи у Црној Гори да ће …