Главна / Друштво / Пред нама најтолији део лета, температуре изнад 35 степени

Пред нама најтолији део лета, температуре изнад 35 степени

У Србији ће данас и наредних дана бити врло топло, са највишом дневном температуром од 34 до 38 степени. Само ће у четвртак и петак на северу и западу земље уз више облачности бити мало пријатније.

Ветар слаб до умерен јужни и југозападни. Данас ће се јутарња температура у Србији кретати од 13 до 22 степена, док ће највиша дневна бити од 33 до 36 степени, саопштио је РХМЗ.

Метеоролог Недељко Тодоровић је рекао за РТС да је пред нама најтоплији део лета. Додаје да би у последњим данима пред освежење које долази 14. или 15. августа температура у неким местима могла да достигне и 38 степени, пре свега на југу Србије.

Тодоровић наводи и да је слаб дашак ветра и да због тога неће бити ублажена спарина.

Када је о изгледима времена до краја августа реч, Тодоровић је рекао да се очекује да ће у периоду од 14. до 20. августа температуре бити између 28 и 32 степена уз ређу појаву пљускова.

Након 20. августа опет се очекује благи пораст температуре. Када је у питању Грачаница са тропским температурама борићемо се све до наредне среде, метеоролози не најављују падавине, а температура се неће спуштати испод 32 степена.

Check Also

Витошевић: Како расте Косовска Митровица као град тако ће расти и Универзитет

Јуче је на територији општине Косовска Митровица почела реализација пројекта изградње нове, модерне зграде Универзитета …