Главна / Друштво / Срђан Поповић примио делегацију Савеза слепих и слабовидих Србије

Срђан Поповић примио делегацију Савеза слепих и слабовидих Србије

Председник општине Грачаница Срђан Поповић данас је примио делегацију савеза слепих и слабовидих Србије са којима је разговарао о њиховом деловању и сарадњи са Удружењем слепих и слабовидих из Грачанице.

Председник Савеза слепих и слабовидих  који је и председник Инвалидског покрета Србије Милан Стошић захвалио је председнику Поповићу на подршци коју пружа Удружењу слепих и слабовидих у Грачаници.

„Част ми  је што сам био у прилици да се сретнем са градоначелником и захвалан сам му што нам је то омогућио. Нашу организацију која овде функционише он подржава, разуме њихове потребе и помоаже их у конкретним догађајима. Ми смо зато дошли да посетимо нашу организацију да охрабримио људе на овом простору и да се захвалимо градоначелнику на подршци уз обећање да ће и Савез слепих Србије у границама својих могућности али и градоначелник још више учинити да положај слепих и слабовидих буде и бољи и квалитетнији и  садржајнији и за то смо добили уверавања. Надамо се да ће следеће године када Савез слепих и слабовидих у Грачаници обележава 75 година тај јубилеј дочекати са бољим резултатима“, казао је Стошић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић казао је након састанка да општина Грачаница разуме потребе и проблеме Удружења слепих и слабовидих и да настоји да им констатном подршком  помогне.

„Ми имамо веома добру сарадњу са Савезом слепих и слабовидих у Грачаници имамо и редовне састанке и помажемо им онолико колико смо у прилици. Данас смо ту сарадњу ојачали. Са господином Стошићем разговарали смо о досадашњој сарадњи и како да ту сарадњу унапредимо. Саслушао сам све идеје и договорили смо се да  сачине годишњи план и да видимо на који начин општина може продубити ту сарадњу“, казао је Поповић.

Општина Грачаница доделила је недавно Савезу слепих и слабовидих у Грачаници просторије на коришћење док је Савез слепих Србије учествовао у опремању тих просторија а једна од већих активности које је општина подржала био је и шаховски турнир који је организован за Видовдан.

Извор: nasagracanica.com

Check Also

Порфирије: Молитва Христова позив на јединство

Патријарх Порфирије поручио је данас у манастиру Прохор Пчињски, поводом 950 година од оснивања тог …