Главна / Вести / Србија / Стефановић: Приштина чини све да отежа Србима живот

Стефановић: Приштина чини све да отежа Србима живот

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је, поводом забране уласка на КиМ грађанима са српским пасошем, да власти на Косову на све начине, чак и када тиме потврђују суверенитет Србије, покушавају да српском становништву на КиМ отежају живот.

“Покушавају на сваки могући начин да отежавају кретање, проток робе”, рекао је Стефановић наовинарима у Новом Саду и подсетио на друге мере Приштине које су у супротности и са Цефтом и са ССП-ом.

Министар је истакао да у Пришини тиме не само да показују да не намеравају да се држе међународних споразума, споразума које су и сами потписали, већ да покажу Србима на КиМ да нису добродошли.

“То је скандалозно у 21. веку”, подвукао је Стефановић.

Он је додао да би пре неколико година можда и рекао да се нада да ће неко из ЕУ реаговати или урадити нешто, али да се више ни не нада, јер није било озбиљне реакције ни када је Приштина увела таксе.

Стефановић је поручио да ће Србија наставити да се бори, а једна од првих прилика биће Интерпол.

“Верујем да ће већина земаља чланица Интерпола на Генералној скупштини у Чилеу показати да је привржена међународном праву и Резолуцији 1244”, рекао је Стефановић.

Министар је навео да је једини начин да се Србија пред међународном јавношћу бори правом, да укаже шта се ради против Срба и да се бори за њихов опстанак на КиМ, за више инвестиција.

“Као што се боримо да људи који се боре за земљу имају право на станове, на нормалан живот и боље плате, да се исто тако боримо за Србе на Косову и Метохији. То је једини озбиљан одговор који држава може да пружи”, закључио је Стефановић.

Говорећи о објекту на Панчићевом врху, Стефановић каже да је неспорно да је објекат нелегалан и да ће бити срушен.

“Објекат ће бити срушен до последње цигле, до последњег црепа, као што је држава и обећала”, рекао је Стефановић новинарима, одговарајући на питање због чега ни после годину дана од одлуке државе тај објекат није срушен.

Министар у овом тренутку не може да каже када ће то бити учињено.

“Тај нелегалан објекат ће бити срушен. Ја не бих сада давао тачан рок, за пет месец или годину дана, да ме не бисте опет, ако се баш тад то не деси, питали, али уверавам вас да ће то бити учињено”, рекао је Стефановић.

Check Also

Вучић на радној вечери са Вархељијем

Председник Србије Александар Вучић састао се на радној вечери са европским комесаром за суседску политику …