Главна / Вести / Косово и Метохија / Градоначелник Грачанице разговарао са новим регионалним командантом КФОР-а

Градоначелник Грачанице разговарао са новим регионалним командантом КФОР-а

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је данас делегацију КФОР-а. О безбедносној ситуацији и продубљивању сарадње разговарао је са новим пуковником КФОР-а Робертом Хјугсом који је недавно преузео дужност регионалног команданта од Николе Перонеа.

Новоименовани регионални пуковник КФОР-а интересовао се за безбедносну ситуацију у општини Грачаница као и за досадашњу сарадњу општине Грачаница и КФОР-а.

Председник општине Срђан Поповић је представницима КФОР-а казао да је сарадња до сада била веома успешна не само на пољу безбедности већ и у помоћи многобројним иституцијама.

Он је напоменуо да је општина у сарадњи са КФОР-о пре свега уз добру сарадњу са пуковником Перонеом помогла предшколској установи „Ђурђевак“ али и многим грађанима појединачно.

Поповић се досадашњем пуковнику КФОР-а Николи Перонеу захвалио на успешној сарадњи и изразио наду да ће се та сарадња наставити и са новим пуковником Хјугсом.

Председник општине Грачаница такође је упознао новог представника КФОР-а са безбедносним изазовима са којима се мештани општине Грачаница сусрећу.

Заједнички је оцењено да је међусобна сарадња неопходна те да је у циљу очувања безбедности потребно и стално учешће грађана али  и полицијских органа.

Извор: nasagracanica.com

Check Also

Захтев за повлачење Кфора више претња, него што је реално

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је данас да захтеви да се КФОР и УНМИК …