Главна / Друштво / Срђан Поповић у Лапљем Селу : Традиција нас је очувала, настављамо да негујемо праве вредности

Срђан Поповић у Лапљем Селу : Традиција нас је очувала, настављамо да негујемо праве вредности

Председник општине Грачаница Срђан Поповић отворио је данас културно забавну манифестацију „Златне руке Косовке девојке“, коју Удружење пословних жена „Авенија“ из Лапљег Села организује поводом празника Свете Петке Трнове.

Манифестација „ Златне руке Косовке девојке“ која има за циљ промоцију народних рукотовнина и домаће кухиње у циљу очувања традиције отворена је у дечјем парку у Лапљем Селу.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић казао је отварајући манифестацију да је и данашњи догађај плод успешне сарадње са Удружењем пословних жена Авенија, наводи се у саопштењу општине Грачаница.

 Поповић је на почетку мештанима Лапљег Села честитао празник који Света Петку Трнову прослављају и као сеоску славу и напоменуо да ће општина Грачаница наставити да негује праве вредности у циљу очувања традиције.

 „Хвала вам што на један прави начин репрезентујете нашу општину. Имао сам прилике да са вама учествујем у неколико емисија где сте на један достојанствен начин представили све оно што наша општина може и оно што ви из удружења умете. Мени ће као председнику општине Грачаница увек бити приоритет неговање традиције и увек ћу помагати овакве активности јер сматрам да је то важно за нашу општину. Ваш труд и рад мора да буде виђен“, казао је Поповић и свечано отворио једну од, како је казао, већих манифестација у општини Грачаница.

 Председница Удружења пословних жена Авенија Гордана Ђорић захвалила се општини Грачаница и председнику Срђану Поповићу на подршци у организацији ове седме по реду манифестације.

Она је казала да су данас у Лапљем Селу учешће у манифестацији „Златне руке Косовке девојке“ узела  многа удружења из Војводине,  Куршумлије, Рашке Врњачке Бање, Купинова,  Скопља,  Кусца, Ранилуга, Новог Брда, као и Витешко удружење ,,Ред змаја,, из Грачанице.

„Надамо се вечерас великом броју посетилаца и надам се да ће из године у годину манифестација бити све боља и боља. Хвала свима који су нам помогли и позивам све да нас посете и следеће године у много већем броју“, рекла је Гордана Ђорић.

 Традиционално 8. августа, на дан Свете Петке, сеоске славе у Лапљем Селу, Удружење жена Авенија  осим изложбе народих рукотовнина и домаће кухиње организује и богат културно уметнички програм.

Вечерас се у оквиру тог програма поред културно- уметничких друштава одржава и концерт естрадне уметице Драгице Радосављевић Цакане.

 

Check Also

Чланови Удржења породица киднапованих и несталих изразили сумњу у окончање процеса расветљавања свих случајева

У организацији Удружења породица несталих и киднапованих у Грачаници одржан је округли сто на тему …