Главна / Друштво / Представници СКД “Извор” из Париза уручили новчану помоћ деци у Метохији

Представници СКД “Извор” из Париза уручили новчану помоћ деци у Метохији

Представници српског културног друштва „Извор“ из Париза у оквиру хуманитарне акције “Срцем за срце Србије на Косову и Метохији“ у манастиру Високи Дечани уручили су новчану помоћ у вредности од 100 евра деци из социјално најугроженијих породица из српских повратничких села у Метохији.

„Овога пута је било јако пуно деце 65-оро и имам осећај да је сваке године све више и више деце, а то је за нас све већи и већи задатак, тако да му сваке године приступамо са још већим узбуђењем и радости. Морам да напоменем да смо за свих ових десет година, колико се бавимо хуманитарним акцијама, прикупили преко 60.000 евра и сва та помоћ подељена је људима и деци у енклавама“, казала је Дубравка Тијовић из српског културног друштва „Извор“.

„Ова помоћ нам значи доста, пре свега због саме деце, куоићемо им од тог новца нешто за школу, прибор и гардеробу. Хвала пуно овим људима што мисле на нас“, истакао је Вељко Коматовић из села Жач.

„Хвала свим добрим људима и организацији из Париза што су усрећили овдашњу децу“, рекла је за нашу телевизију Наташа Дашић из Клине.

Чланови српског културног друштва „Извор“ из Париза, који већ десет година помажу угоржени српски народ на КиМ нову хуманитарну акцију за децу на овом подручју најавили су за крај године.

Check Also

Витошевић: Како расте Косовска Митровица као град тако ће расти и Универзитет

Јуче је на територији општине Косовска Митровица почела реализација пројекта изградње нове, модерне зграде Универзитета …