Главна / Друштво / Марко Ђурић честитао Курбан Бајрам

Марко Ђурић честитао Курбан Бајрам

Директор  Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић свим грађанима исламске вероисповести на Косову и Метохији и у осталим деловима Србије честитао је Курбан бајрама.

“У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име старешинству и свим грађанима исламске вероисповести на Косову и Метохији и у осталим деловима Србије, упућујем најискреније честитке поводом сутрашњег великог верског празника Курбан бајрама.

Бајрамски дани увек и изнова указују на непролазне вредности уткане у заједнички живот, на разумевање и поштовање раличитости и на значај мултиетничког и мултиконфесионалног склада једног друштва.

Уједно, овај велики празник је симбол бриге према ближњима, симбол топлине и радости, сусретања и даривања. Такође, празнични дани нас све заједно подсећају колико је важно опростити, измирити се и окренути се сиромашнима и немоћнима, помоћи им и пружити речи утехе.

Зато, нека нам опште добро буде циљ коме ћемо заједно тежити, а Курбан бајрам још једно надахнуће заједничкој намери да, поред многих изазова и искушења, истрајемо у афирмисању врлина, толеранције и хуманости, у афирмисању богатства које доносе етничке, културне и верске различитости.

Са жељом да топлину и радост узвишеног празника проведете у најлепшим духовним порукама ислама, окружени породицом, пријатељима и комшијама, са којима муслимани на овим просторима вековима деле исту судбину, још једном вам честитам Курбан бајрам”, наводи се у честитки Марка Ђурића.

Извор :Радио Грачаница- Саопштење

Check Also

Порфирије: Молитва Христова позив на јединство

Патријарх Порфирије поручио је данас у манастиру Прохор Пчињски, поводом 950 година од оснивања тог …